• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Ускоро простор Удружењу "Јадовно 1941" за изградњу меморијалног простора
Ускоро простор Удружењу "Јадовно 1941" за изградњу меморијалног простора PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Игор Радојичић, обишао је данас пословни простор у Улици краља Петра I Карађорђевића у којем је планирана изградња меморијалног мјеста са сталним и повременим изложбама у сјећање на жртве из II свјетског рата.

Овај пројекат би уз подршку Града требало да реализује Удружење „Јадовно 1941“ које његује традицију сјећања на усташке злочине из II свјетског рата. На наредној сједници Скупштине града одлучиваће се о додијели простора на коришћење овом удружењу.

-Мислим да генерално имамо проблем са историјским датумима, да се брзо и лако заборавља и да се прелази преко неких историјских чињеница, а нажалост страдања и ратови на овим просторима су чести - рекао је градоначелник Радојичић.

Предсједник Удружења „Јадовно 1941“ Душан Басташић је захвалио градоначелнику и његовим сарадницима који су обезбједили простор за овај пројекат.

-На тај начин показујемо да нисмо заборавили оно што се десило прије више од 70 година и страдање српског и јеврејског народа на овим просторима и да је такво мјесто које планирамо да уредимо недостајло овом граду - казао је он.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008