• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Изградња "Еко топлане Бања Лука" тече предвиђеном динамиком
Изградња "Еко топлане Бања Лука" тече предвиђеном динамиком PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Игор Радојичић, предсједник Скупштине града Зоран Талић, са начелницима градских одјељења и одборницима у Скупштини града обишли су данас радове на изградњи нове “Еко топлане Бања Лука”, која би већ од новембра требало да почне да испоручује прве количине топлотне енергије у топлификациони систем.

-Првог јуна смо били овдје и сјећате се да је тада раскрчивано шибље и шума са овог подручја. Данас, 30 . августа над нама се налази грађевинска конструкција нове "Еко топлане " са нашим очекивањем и надањем да град од наредне гријне сезоне добије стабилно, поуздано и са цијеном прихватљиво гријање - истакао је градонацелник Радојичић.

Он каже да се након дугогодишњих главобоља са градским гријањем, Бања Лука налази на одличном путу да ријеши те проблеме.

-Видите да радови напредују планираном динамиком захваљујући великом ангажману наших партнера из компаније ИЕЕ, захваљујући подршци Градске управе и Владе РС у разним фазама , јер све ово прати много административних радњи, дозвола, уговора сагласности. Захваљујемо се и на великом разумјевању "Електрокрајини"  и "Водоводу" и због онога што треба да ураде са своје стране и због локације на којој имамо дозволу за приступ градилишту - рекао је градоначелник Радојичић.

Град са своје стране, поред потребних дозвола и одлука, и финансијски прати ову инвестицију кроз два финансијска аранжмана, први од три милиона, а други од седам милиона КМ. Дужан је да обезбједи још пет  милиона због чега води разговоре са Европском банком за обнову и развој.

Градоначелник је и овом приликом поновио да цијена гријања за потрошаче по квадратном метру неће бити мјењана, а да ће до промјене доћи само код потрошача који имају уграђене калориметре и то за одређени фиксни трошак допреме енергије.

Пројект менаџер на изградњи нове “Еко топлане” Борко Торбица, рекао је да би у новембру ново посторјење требало почети са испорукама топлотне енергије.

-У потпуности смо у предвиђеној динамици радова и можемо потврдити да ћемо у новембру имати прве мегават сате испоручене из новог постројења и укључујући и завршетак вреловода којим ће нова топлана бити спојена на постојећу мрежу - закључио је Торбица.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008