• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Почетак школске године: посебна пажња посвећена безбједности дјеце у саобраћају
Почетак школске године: посебна пажња посвећена безбједности дјеце у саобраћају PDF верзија   Верзија за штампу

Поводом почетка школске године, Град Бања Лука је предузео низ активности како би упозорио све учеснике у саобраћају, поготово возаче да од 1. септембра почиње школска година и да обрате посебну пажњу на наше најмлађе суграђане.

Из Одјељења за саобраћај и путеве наводе да је слоган овогодишње акције „Пази, пази, ђак по зебри гази“. У оквиру акције, биће изведене представе у Дому омладине (за ученике других и трећих разреда; четири термина – септембар, октобар, новембар и децембар), а припремљени су промотивни поклони за дјецу, односно сви првачићи ће добити мајице,  привјеске, оловке, гумице и кесе.  У периоду од 11. до 15. септембра, чланови Савјета за безбједност саобраћаја ће обићи све бањалучке основне школе и подијелити ове поклоне.

Саобраћајна полиција ће, у присуству дјеце, вршити контролу учесника у саобраћају, на начин да полиција заустави возило и уколико је возач везан безбједносним појасом или није разговарао на мобилни телефон, ученик му даје зелени балон са веселим смијешком, а у супротном возач ће црвени балон са тужним смијешком. Ова активност ће бити обављена током прве седмице школске године у насељима: Борик, Лауш, Старчевица и Лазарево.

Као и сваке године, на три локације у близини школа (Борик, Улица Ранка Шипке и Фабрика дувана) биће постављени транспаренти изнад коловоза са упозорењем да је почела школска година и да је потребан додатни опрез у саобраћају. Као новина, ове године ће бити осликане апликације на прилазима пјешачким прелазима у близини основних школа „Алекса Шантић“, „Бранко Радичевић“ и „Бранко Ћопић“.

Инспекцијски органи Градске управе ће додатно контролисати техничку исправност аутобуса којима се врши ванлинијски уговорени превоз, а све са циљем што веће безбједности дјеце.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008