• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Ускоро нови простори за рад Иновационог центра
Ускоро нови простори за рад Иновационог центра PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Игор Радојичић, обишао је данас пословни простор у Улици Младена Стојановића број 93, који би на наредној сједници Скупштине града требало да буде додијељен Фондацији Иновациони центар Бања Лука, са искључивом намјеном за оснивање и подршку start-up предузећима.

Радојичић је нагласио да је ово дио укупне политике Града да се ради на побољшању пословног амбијента и могућностима за ново запошљавање.

- ИЦБЛ је један од својеврсних инкубатора за start-up фирме и успјешно ради тај посао, а Град располаже одређеним бројем пословних простора које може дати на кориштење.  Иновационом центру ће овај пут бити додијељена три пословна простора, укупне квадратуре око 350 квадратних метара. Ради се о пословима који су модерни, боље плаћени и који одавде можете да радите за било коју фирму у свијету. Поготово је то интересантно за младе који траже посао – објаснио је Радојичић.

Директор ИЦБЛ Драго Гверић, рекао је да је Иновациони центар до сада подржао успостављање преко 30 нових предузећа у којима је 250 људи нашло посао.

- У протеклој години смо у потпуности попунили капацитете ИЦБЛ и градској администрацији смо изложили приједлог да заједнички почнемо дјеловати на овај начин, односно да нам Град омогући нове пословне просторе за смјештај предузећа. Интерес за предузетништво постоји и прилично се пробудио у посљедње двије године. Људи су вољни да сопственим снагама реализују нове пословне идеје, углавном је ријеч о сектору ИТ бизниса и креативне индустрије и извозно су оријентисани – закључио је Гверић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008