• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Почела школска година: градоначелник посјетио ОШ "Иван Горан Ковачић"
Почела школска година: градоначелник посјетио ОШ "Иван Горан Ковачић" PDF верзија   Верзија за штампу

У свим бањалучким основним и средњим школама данас, 1. септембра, почела је школска година. Посебно је било свечано у основним школама гдје су приређене приредбе поводом пријема првачића. Градоначелник Игор Радојичић присуствовао је свечаности у ОШ „Иван Горан Ковачић“ у бањалучком насељу Лазарево.

- Град Бања Лука данас почиње и креативну акцију под називом „Пази, пази, ђак по зебри гази“ која би требало да скрене пажљу свим учесницима у саобраћају да обрате посебну пажљу на наша мале суграђане који су од данас у великом броју опет у саобраћају.Упућујем најбоље жеље поводом почетка школске године, посебно првачићима који данас први пут сједају у школске клупе, али и свим осталим ученицима, као и наставницима и родитељима – поручио је градоначелник.

Директор ОШ „Иван Горан Ковачић“, Миленко Савичић, изразио је увјерење да ће предстојећа школска година бити успјешна и нагласио да су у ову школу уписана три одјељења првачића, са по 24 ученика. Он је додао да је Градска управа помогла обнову простора за продужени боравак ученика у овој школи, те се на томе захвалио градоначелнику.

Истовремено, у оквиру активности у вези са почетком школске године, замјеник градоначелника Срђан Амиџић, посјетио је основне школе „Десанка Максимовић“ и „Ђура Јакшић“.

Подсјећамо, Град Бања Лука је, поред поменуте акције, предузео и низ других активности, како би се спремно дочекао почетак школске године.  Јуче је асфалтиран прилазни пут према ОШ „Борисав Станковић“, док је данас расписан конкурс за додјелу стипендија средњошколцима. Прије два дана уручени су уџбеници дјеци из вишечланих породица и породица из Удружења Рома. Сви бањалучки првачићи ће добити промотивне мајице, привјеске, оловке, гумице и кесе. 

Ове године, у школске клупе бањалучких основних школа ће сјети 1.922 првачића, док ће у средњим школама своје мјесто заузети близу 11.000 средњошколаца.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008