• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Градској развојној агенцији одобрен пројекат за обуку незапослених за обраду метала
Градској развојној агенцији одобрен пројекат за обуку незапослених за обраду метала PDF верзија   Верзија за штампу

Градској развојној агенцији одобрен је пројекат „Оспособљавање незапослених лица према потребама послодаваца у сектору метал“, за који су недавно припремили пројектну апликацију и кандидовали пројекат ка Програму „Прилика Плус“.

Укупна вриједност пројекта је 137.343 КМ и у наредном биће потписан уговор о имплементацији овог регионалног пројекта.

Како су саопштили из Агенције, општи циљ пројекта је јачање партнерства између јединица локалне самоуправе, јавних служби за запошљавање у Републици Српској, образованих установа, центара за обуку/едукацију и послодаваца због провођења одговарајућих програма образовања и обука радника за познатог послодавца, чиме се остварује већа конкурентност незапослених особа и ефикасније запошљавање.

„Специфични циљеви пројекта су оспособљавање 80 незапослених лица за познатог послодавца у сектору метал, те обједињавање доступних финансијских и људских ресурса с циљем провођења обука и оспособљавања незапослених  према потребама послодаваца“, навели су из Агенције.

Партнери на пројекту су: Машински факултет Бања Лука, Општина Градишка, Општина Лакташи, Завод за запошљавање РС, Техничка школа Градишка, Техничка школа Бањалука, као и бањалучке фирме: СПЕКТРА ДМГ Д.О.О, ЕЛАС МЕТАЛЕКСПЕРТ Д.О.О, ТРИ БЕСТ Д.О.О, ВИС Д.О.О, НИК Д.О.О, затим фирме из Градишке: ПМП ЈЕЛШИНГРД ФМП А.Д,  МИЛЕНКОВАЦ Д.О.О,  ЦНЦ – КГ З.Р,  ТИКТ МАНУФАКТУРА Д.О.О, EWES EUROPE EAST БИХ Д.О.О, 6. ЛАГУНА ШПЕД Д.О.О. – ГОМ и ХИДРАУЛИКА ФЛЕКС Д.О.О. из Лакташа.

Подсјећамо да Градска развојна агенција Бања Лука континуирано припрема пројекте, које кандидује ка доступним изворима финансирања у оквиру актуелних развојних програма, пројеката и фондова.

Тако је од априла ове године, припремљено седам пројектних приједлога у укупној вриједности од 639.687 КМ, и пет пројеката техничке помоћи фирмама у укупној вриједности од 580.120 КМ.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008