• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Илишевићева дјела вечерас премијерно у Бањој Луци
Илишевићева дјела вечерас премијерно у Бањој Луци PDF верзија   Верзија за штампу

У Салону бана Светислава Тисе Милосављевића вечерас ће бити отворена изложба под називом “Станишта духа“, аутора Велимира Илишевића (Швајцарска).

-Изложбу чини око 50 радова новијег периода, рађених техником уље на платну, док је сама тематика разноврсна, дотиче серију ‘Ходлерова игра’, коју сам радио прије неколико година, а цјелокупно ће бити приказана и најновија серија ‘Контактне слике’, премијерно у Бањој Луци - казао је Илишевић новинарима. Додао је да ће у граду на Врбасу бити приказан и циклус “Принцип”, који је инспирисан Гаврилом Принципом, а премјештен у један други временски период.

-Серија коју чине 14 цртежа ће у наредном периоду бити у власништву Народне универзитетске библиотеке РС - навео је Илишевић.

Како каже овај умјетник, први пут излаже у нашем граду, а повод за представљање домаћој публици је његов рад, док се изложба након Бање Луке сели и у Требиње и Љубљану. Илишевић истиче да се нада ће након ове изложбе доћи до сарадње институција и умјетника из иностранства с Културним центром Бански двор.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008