• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Колегијум усвојио нацрт измјене скупштинског пословника
Колегијум усвојио нацрт измјене скупштинског пословника PDF верзија   Верзија за штампу

Колегијум Скупштине Града усвојио је данас Нацрт одлуке о измјенама и допунама скупштинског пословника, који би требао унијети бројне новине у рад градског парламента.

Образлажући предложене промјене, предсједник Скупштине Града Зоран Талић, нагласио је да су двије кључне измјене увођење института одборничке груупе и самосталног одборника. Према његовим ријечима, ове промјене су се наметнуле и због потребе ускалђивања са одредбама Изборног закона БиХ (ИЗ БиХ не познаје институт „независног одборника“, како је то дефинисано актуелним пословником), али и због новонастале ситуације у самом парламенту, будући да је од конституисања парламента до данас од укупно 31 одборника њих осам иступило из матичних странака и данас дјелују као независни одборници.

- Увођењем института одборничке групе, коју би, по новом пословнику, могла да формирају два одборника, и они би добили могућност да њихови представници учествују у раду скупштинског колегијума, што сада није случај – навео је Талић.

Како је најављено, ове измјене би градски парламент требао размотрити половином овог мјесеца, за кад би требала бити заказана идућа сједница Скупштине.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008