• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Бројне активности за већу безбједност дјеце у саобраћају
Бројне активности за већу безбједност дјеце у саобраћају PDF верзија   Верзија за штампу

У бањалучком насељу Борик, данас је организована превентивна кампања с циљем да се возачима скрене пажња да пазе на дјецу у саобраћају.

У овој акцији Градске управе, саобраћајна полиција, у присуству дјеце, обављала је контролу учесника у саобраћају. Уколико су поштовали саобраћајне прописе, возачи су добијали зелени балон са "веселим смајлијем" или у супротном црвени балон са "тужним смајлијем".

Замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић, казао је да суштина акције и јесте да се дјелује превентивно и да Град Бања Лука стално иде ка томе да безбједност у саобраћају диже на што виши ниво.

-Зато смо и поводом почетка школске године организовали бројне активности у циљу додатне едукације и скретања пажње нашим најмлађима како треба да се понашају у саобраћају – казао је Амиџић.

Он је захвалио је медијима, који прате овогодишњу акцију Градске управе под слоганом „Пази, пази, ђак по зебри гази“, као и припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске који се сваке године укључе у акцију и појачају активности на контроли учесника у саобраћају.

Од других активности посвећених безбједности дјеце у саобраћају, Амиџић је издвојио осликавање прилаза пјешачким прелазима у близини основних школа: „Алекса Шантић“, „Бранко Радичевић“ и „Бранко Ћопић“.

Данашњој акцији присуствовали су и представници градског Одјељења за саобраћај и путеве, МУП-а, Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза РС.

Представе
Данас је у Дому омладине, такође у оквиру акције „Пази, пази, ђак по зебри гази" – изведена представа „Мирка“ за ученике трећих разреда основних школа "Алекса Шантић" и "Доситеј Обрадовић". Планирано је да ова представа буде играна два пута мјесечно до краја године, како би је погледали најмлађи ученици свих школа на подручју града Бање Луке.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008