• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Донесена одлука о употреби симбола града
Донесена одлука о употреби симбола града PDF верзија   Верзија за штампу

Одборници Скупштине града Бања Лука донијели су на данашњем засједању одлуку о употреби симбола града, којом су утврђени услови коришћења и начина заштите симбола Града Бања Лука.
Симболи Града – грб и застава могу се употребљавати само у облику, са садржином и на начин предвиђен Статутом и овом Одлуком.

Одлуком је прописан начин употребе грба у сва три нивоа, као и заставе, који обавезује како Град Бању Луку као власника, тако и физичка или правна лица која се баве привредном, занатско-предузетничком, образовном, културном, спортском или другом јавном дјелатношћу а која имају потребу да користе симболе Града.
Одлуком је регулисана и употреба симбола Града када је у питању одржавање културних, спортских, научних и других јавних манифестација. Дефинишу се и могући начини приказивања сва три нивоа грба и заставе у складу са одређеним стандардима.
Утврђена је и обавеза прибављања одобрења за употребу симбола, прописан поступак издавања одобрења, као и начин контроле извршења истог. Такође, Одлуком су утврђени случајеви забране употребе симбола Града, као и санкције за недозвољену употребу.

Подсјећамо да је Скупштина Града на прошлој сједници одржаној 20. и 21. јула ове године донијела Статутарну одлуку о утврђивању симбола Града Бања Лука, којом је измијењен члан 6. Статута на начин да је прописано да Град има симболе - грб и заставу, који симболишу историјско, културно и  природно насљеђе Бања Луке, те је дат опис грба и заставе.

На данашњој сједници донесене су и одлуке о приступању процесу израде Стратегије развоја града за период од 2018. до 2027. године, о додјели пословних простора Иновационом центру са намјеном оснивања и подршке „старт – ап” заједница и Удружењу „Јадовно 1941“.

Парламент је дао сагласност на програм рада ЈУ Бански двор-Културни центар Бања Лука, за 2017. годину, те прихватио више информација, од којих: 

- о броју дјеце обухваћене предшколским васпитањем и образовањем, по мјесним заједницама;
- о легализацији бесправно изграђених објеката на подручју Града;
-о јавном превозу и о пословању „Чистоће“ а.д. Бања Лука, у 2016. години.

"Зелено свјетло" добио је и извјештај о раду Одбора за жалбе запослених у Градској управи Града Бања Лука.

У оквиру кадровских питања, донесене су одлуке о условима и расписивању конкурса за попуну упражњеног мјеста директора ЈУ Центар за социјални рад Бања Лука и за попуну упражњених мјеста чланова Управног одбора ЈУ Раднички универзитет Бања Лука.

Донесено је и више одлука из области просторног уређења, као и одлука о уступању без накнаде ЈУ ОШ „Милош Црњански“ Бања Лука, помоћног објекта - дијела ограде из Пословне зоне „Рамићи-Бања Лука“.

Одборник Владимир Мирошљевић обавијестио је Скупштину да ће убудуће дјеловати као одборник Уједињене Српске.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008