• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Отворена изложба "Таштина малих разлика" Грејсона Перија
Отворена изложба "Таштина малих разлика" Грејсона Перија PDF верзија   Верзија за штампу

У Музеју савремене умјетности Републике Српске вечерас је отворена изложба "Таштина малих разлика" аутора Грејсона Перија, једног од најпознатијих британских савремених умјетника.

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, истакао је да је Бања Лука вечерас домаћин великог културног догађаја.

-Веома сам срећан што вечерас у нашем граду имамо умјетничку посластицу. Бања Лука је домаћин једног великог културног догађаја и вјерујем да ће ову изложбу посјетити, не само домаћа публика, него и гости - рекао је Радојичић на отварању изложбе.

Он је подсјетио да Бања Лука жели 2024. године да буде европска пријестоница културе.

Амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон нагласио је да је Пери један од најталентованијих британских умјетника.

-Веома ми је драго што је Пери овдје са нама. Он је раније излагао у Сарајеву, изложбу је посјетио велики број грађана и очекујем да ће тако бити и овдје - рекао је Фергусон.

Пери је изразио задовољство пријемом у Бањој Луци и навео да није тешко разумјети поруку његових умјетничких дјела.

-Људска бића највише презиру оне који се најмање разликују од них. Такво понашање јесте у фокусу ове моје изложбе - каже Пери.

Директор Музеја савремене умјетности Републике Српске Сарита Вујковић рекла је да је ова изложба дуго планирана.

-Имамо част да овакав умјетник гостује у Бањој Луци и нашем музеју и да разговара са грађанима. Ово је посебан догађај који јача наше капацитете и отвара нове могућности сарадње - каже Вујковићева. 

Изложбу у Бањој Луци организовали су British Council и Музеј савремене умјетности Републике Српске, уз подршку Града Бања Лука, Министарства просвјете и културе РС, и Бањалучке пиваре. Медијски партнер је РТРС.


Градска управа града Бањa Лукa © 2008