• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Одржан инфо-дан о предстојећем јавном позиву за пријаву пројеката организација цивилног друштва
Одржан инфо-дан о предстојећем јавном позиву за пријаву пројеката организација цивилног друштва PDF верзија   Верзија за штампу

У Дому омладине јуче је oдржан инфо-дан у оквиру пројекта "Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану", током којег су представници Градске управе и  UNDP-а у БиХ са присутним из организација цивилног друштва размотрили предложене теме за предстојећи јавни позив за пријаву пројеката организација цивилног друштва. Позив би требало да буде објављен идуће седмице.

На јучерашњем састанку представници организација цивилног друштва имали су прилику да дају своје приједлоге и сугестије у вези са предложеним темама, а у складу са равојним циљевима из стратешких и планских докумената Града Бања Лука. 

Подсјећамо да је Град Бања Лука једна је од десет градова односно општина који су изабрани у првом циклусу за учешће у Регионалном програму локалне демократије на Западном Балкану – ReLOaD. Циљ ReLOaD пројекта је даље јачање партнерстава између локалних власти и цивилног друштва ширењем успјешног модела транспарентног финансирања пројеката организација цивилног друштва из буџета јединица локалне самоуправе. Такође, пројекат настоји осигурати веће грађанско учешће у процесима доношења одлука и унаприједити пружање јавних услуга за све грађане у локалним заједницама.

ReLOaD је трогодишњи регионални пројекат којег финансира Европска унија (ЕУ), а реализује Развојни програм Уједињених нација (UNDP). Град Бања Лука ће суфинансирати пројекте у износу од 30%.

Пројектом координирају градска одјељења за локални економски развој и стратешко планирање и за културу, туризам и социјалну политику.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008