• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Дјеца у Залужанима добила игралиште
Дјеца у Залужанима добила игралиште PDF верзија   Верзија за штампу

Дјеца у насељу Залужани добила су данас ново игралиште, у оквиру велике акције Градске управе и друштвено одговорних компанија.

Послије вишемјесечних припрема, од данас је у функцији ново игралиште, саграђено у кругу Основне школе "Јован Дучић". Игралиште су свечано, и уз присуство бројних малишана из насеља, отворили Милан Грубор, шеф Кабинета градоначелника и представници донатора - компанија Ексклузив линжери и Грађење Ђурић. Ове двије фирме једне су од укупно 25 које учествују у овогодишњој акцији изградње дјечијих игралишта на цијелом подручју града.

- Ово је већ четврто игралиште које је изграђено од почетка ове акције, а за коју вјерујемо да ће привући близу милион марака донација у овој и идућој години. С обзиром на велики број већ потписаних уговора са друштвено одговоорним компанијама, очекујемо да ћемо до окончања ове акције добити и до 15 нових и савремених игралишта на цијелом подручју града – рекао је Грубор. Он је додао да су најближа реализацији нова игралишта у Обилићеву и Борику, која би требало да буду отворена до краја овог мјесеца.

Замјеник директора „Ексклузив линжерија“ Борис Толимир изразио је задовољство због успјешне реализације ове акције, те се захвалио Градској управи, партнерском донатору „Грађењу Ђурић“ и директорици школе „Јован Дучић“ Ранкици Пушић на уложеном труду и залагању како би дјеца Залужана добила нови простор за игру и рекреацију.

Директорица школе Ранкица Пушић, нагласила је да је игралиште намијењено за дјецу узраста од три до 12 година, истичући да ова донација много значи за малишане из Залужана, али и околних, брзорастућих насеља, попут Куљана и Пријечана. Она је напоменула да је један од донатора – Ексклузив линжери недавно помогао овој школи тако што је обновио спортско игралиште у њиховом кругу, које је до тада било у јако лошем стању.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008