• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Продужен рок за пријаве за субвенције пољопривредницима
Продужен рок за пријаве за субвенције пољопривредницима PDF верзија   Верзија за штампу

Продужен је рок за доставу пријава на Јавни позив за додјелу средстава прикупљених по основу промјене намјене пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе за 2017. годину, који је расписао Центар за развој пољопривреде и села.

Тако се заинтересовани пољопривредници за ове субвенције могу пријавити до 13. октобра 2017. године. Остале одредбе Јавног позива остају исте, саопштили су из Центра.

На јавни позив за додјелу средстава прикупљених по основу промјене намјене пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе за 2017. годину могу да се пријаве правна и физичка лица са пребивалиштем на руралном подручју града  Бање Луке, којима је пољопривреда основна дјелатност и који испуњавају одређене услове.

Средства су намијењена за:
-оспособљавање и уређење пољопривредних земљишта која су деградирана, запуштена, која су лошијег квалитета или су неплодна;
-поправку и побољшање плодности земљишта;
-спровођење противерозивних мјера или мелиорације пољопривредног земљишта слабијег квалитета;
-спровођење поступка комасације.

Основни циљеви додјеле средстава прикупљених од накнаде за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе су унапређење и јачање пољопривредног сектора, стварања тржишно оријентисаних произвођача, јачања њихове конкурентности и смањења стопе незапослености кроз оспособљавање и уређење пољопривредних земљишта која су деградирана, запуштена, која су лошијег квалитета или су неплодна, поправку и побољшање плодности земљишта, спровођење противерозивних мјера или мелиорације пољопривредног земљишта слабијег квалитета и спровођење поступка комасације.

Максимална средства која може остварити апликант утврђују су у висини 60 одсто од  вриједности пројекта, а не могу бити већа од 6.000 КМ по пројекту.
Минимална површина пољопривредног земљишта која се мора обухватити овим мјерама је један хектар, а максимална површина пољопривредног земљишта које се може пријавити износи пет хектара.

Конкурсне пријаве за додјелу средстава са свим прилозима са назнаком „Средства за претварање пољопривредног земљишта“ потребно је доставити лично Пољопривредној служби Центра, радним даном од 9.00 до 15.00 часова.
Све додатне информације могу се добити су у канцеларији Пољопривредне службе Центра или путем телефона на бројеве: 051/433-639, 433-621 и 433-622.

Иначе, за субвенције пољопривредницима за побољшање квалитета земљишта обезбијеђено је 318.000 КМ. Средства су прикупљена на основу накнаде за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе и биће искориштена за суфинансирање пројеката чијом реализацијом се стварају услови за оспособљавање неплодног земљишта за пољопривредну производњу.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008