• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Делегација Скупштине града Бања Лука у посјети новосадском парламенту
Делегација Скупштине града Бања Лука у посјети новосадском парламенту PDF верзија   Верзија за штампу

Делегација Града Бања Лука, коју је предводио предсједник Скупштине града Зоран Талић, посјетила је данас Нови Сад гдје се састала са предсједникoм Скупштине града Новог Сада Здравком Јелушићем. Тема сусрета је била размјена искуства у скупштинском раду, а након разговора, делегацији Бање Луке је презентован систем електорнског пословника Скупштине града Новог Сада.

Нови информациони систем електронског вођења сједница у Новом Саду почео је да се примјењује у јуну 2017. године. Апликација „е-пословник“ дозвољава многобројне могућности у раду сједнице Скупштине преко електронског гласања одборника, електронског праћења сједнице и материјала.

Са представницима Новог Сада разговарао је, уз предсједника Зорана Талића, и потпредсједник Скупштине града Бања Лука Саша Чудић.

Било је говора о могућностима примјене овог система на бањалучки парламент, а домаћини су упознати и са сегментима Пословника Скупштине града Бања Лука. Такође, истакнута је потреба за јачањем сарадње ова два пријатељска града, а наглашено је да ће се радити више на успостављању привредне сарадње.

Предсједник Скупштине града Бања Лука Зоран Талић, истакао је да су Бања Лука и Нови Сад партнерски градови, који „могу помоћи једни другима у много чему“.

– Не само кроз Скупштине, могу и кроз привреду, туризам и друго. Данас смо отворили много интересантних тема, али фокус нашег интересовања је е-пословник, систем који је успостављен у Скупштини Града Новог Сада – прецизирао је Зоран Талић и додао да је идеја да један такав систем Бања Лука жели да уведе у своју Скупштину. 

Јелушић је нагласио да се данас разговарало о начину на који се води парламент Новог Сада и на који начин се води парламент Бање Луке.

- Препознали смо одређена добра рјешења у фунцкционисању обје скупштине, а жеља нам је да прикажемо шта смо ми у Новом Саду урадили када је ријеч о дигитализацији скупштинског рада и колико је то примјенљиво у Скупштини Бање Луке – истакао је предсједник новосадске Скупштине Здравко Јелушић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008