• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Јесења дератизација почиње 15. септембра
Јесења дератизација почиње 15. септембра PDF верзија   Верзија за штампу

Јесења превентивна систематска дератизација на подручју града почеће у петак, 15. септембра - најављено је из предузећа "Еко-бел" које ће, по налогу Града, проводити дератизацију.

У првој седмици дератизације, акценат ће бити стављен на извршавање мјера на зеленим површинама, водотоковима, објектима социјалних и здравствених установа, школским и предшколским објектима, затим објектима мјесних канцеларија, те свим субјектима који се финансирају из градског буџета.

Из предузећа "Еко-бел" моле грађане да стручним екипама омогуће извођење дератизације, а да се дјеци и домаћим животињама онемогући приступ затрованим мамцима. Како истичу, веома је важно да се становништво придржава упутстава и мјера опреза које ће им на терену дати стучни тимови.

Иначе, обавезна превентивна дератизација се изводи у два третмана, прољећни и јесењи.

Надлежно Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт наложило је предузећу „Еко бел“ да због појаве мишје грознице - у овом јесењем третману прошири активности нарочито на подручја на којима се појавила болест, те предузме све мјере и радње како би се смањила бројност мишоликих глодара, а поред осталог, са циљем  спрјечавања и сузбијања даљег ширења заразних болести.

Подсјећамо да је Град Бања Лука и у јуну ове године - због повећане бројности мишоликих глодара на локалитетима Бањ брдо, Трешњик и поток Брусина у Пријечанима, ангажовао „Еко бел“ да проведе активности ванредне дератизације поменутих подручја.

Оперативни план за прву седмицу дератизације, за период од 15. до 23. септембра, можете погледати овдје.

 

Градска управа града Бањa Лукa © 2008