• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Почео Међународни сајам књигe
Почео Међународни сајам књигe PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић и познати руски писац Вјачеслав Купријанов вечерас су свечано отворили 22. међународни сајам књиге, који је у Спортској дворани "Борик" окупио бројне посјетиоце и око 100 издавача из земље и региона. 

Радојичић је рекао да књига одолијева изазовима савременог доба, информатике, електронских уређаја и интернета.

- И даље постоји значајан број поклоника књиге и мислим да ће она издржати и ово модерно, дигитално вријеме. Драго ми је што се ово дешава у Бањој Луци, која прати домаће и свјетско издавашто. Ми ћемо настојати да кроз стратегију развоја културе Бање Луке, која је у припреми, дамо неке одговоре на питања издаваштва, књига, књижевности и манифестација за које има интереса у нашем граду - навео је у свом обраћању Радојичић и додао да ће у том смислу један од циљева бити очување српског језика.

Вјачеслав Купријанов је рекао да му је част што отвара сајам у највећем граду Српске, гдје се прије 140 година родио велики српски писац Петар Кочић. Овај књижевник, који пише поезију, романе и есеје, и добитник је и награде "Бранко Радичевић", поручио је да је важност књиге и у томе што је била зачетник школа, те да има способност да спашава и издиже човјека изнад сујете.

У оквиру Сајма књиге, као и прошле године, биће одржани Међународни књижевни сусрети, на којима ће учествовати писци из Русије, Румуније, Бугарске, Њемачке, Литваније, Пољске и Хрватске.

Међународни сајам књига "Бања Лука 2017" трајаће до 18. септембра, а радно вријеме је од 10.00 до 20.00 часова

Градска управа града Бањa Лукa © 2008