• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Уређена фасада на згради у Росуљама, од сутра радови на још два објекта
Уређена фасада на згради у Росуљама, од сутра радови на још два објекта PDF верзија   Верзија за штампу

Завршена је санација фасаде на стамбеној згради у Улици Краља Петра II Карађорђевића у насељу Росуље, у оквиру пројекта обнове фасада на подручју града.

Ријеч је о првој од четири стамбене зграде које ће бити обновљене током ове године, у намјери да се, заједничким улагањем града и станара, уљепша изглед града и постигне већи степен енергетске ефикасности.

Како су потврдили у надлежном Одјељењу за комуналне послове, радове у Росуљама извело је предузеће „Грађус“, а њихова вриједност је 38.600 КМ. Према уговору, Град, од укупне суме, сноси трошак од 22.800 КМ, а станари 15.800 КМ.

Такође у оквиру овог пројекта, градске власти суфинансираће радове на санацији фасада на још три стамбене зграде заједница етажних власника, које су крајем прошле године изабране путем јавног позива.

Ријеч је о стамбеним зградама у Алеји Светог Саве бр. 4, 8 и 12, Војводе Радомира Путника бр. 1, и Бана др Тодора Лазаревића 3, 5 и 7.

-Радови на објектима у Алеји Светог Саве и Војводе Радомира Путника почеће сутра, док је за Бана др Тодора Лазаревића покренут поступак јавне набавке за избор извођача радова – најавили су из надлежног одјељења.

Укупно за пројекат, који подразумијева не само уређење вањског изгледа зграда него и побољшање топлотне изолације објеката - Град ће издвојити око 170.000 КМ, а заједнице етажних власника око 100.000 КМ.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008