• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Концерт "Жељко Бебек и тамбураши" 16. септембра на Кастелу
Концерт "Жељко Бебек и тамбураши" 16. септембра на Кастелу PDF верзија   Верзија за штампу

Само седам дана након званичног објављивања тринаестог албума Жељка Бебека, под називом „Оно нешто наше“, бањалучка публика ће имати прилику да 16. септембра поздрави једну од највећих музичких звијезда поп некадашње Југославије, на концерту који ће бити одржан на љетној позорници тврђаве Кастел у 20.30 часова.  Концерт под називом  „Жељко Бебек и тамбураши“, у организацији Градског тамбурашког оркестра Бања Лука, биће прави музички спектакл, који ће у звук тамбуре обући највеће хитове првог фронтмена култне групе „Бијело дугме“, а Бебек ће уз тамбураше извести и неке од највећих хитова своје соло музичке каријере. 

Бањалучка публика ће имати прилику да на позорници тврђаве Кастел, уз препознатљиви “Бебек Бенд” поздрави велики тамбурашки оркестар од близу 70 свирача, који ће чинити тамбураши Градског тамбурашког оркестра Бања Лука и  ЦТК Вараждин. Пред оркестром ће се наћи диригент вараждинских тамбураша Тибор Бун и умјетнички руководилац и диригент ГТО Бања Лука Златан Мирић.

Иначе, Градски тамбурашки оркестар Бања Лука овим концертом зокружује успјешну концертну сезону у 2017. години, у којој је у мају освојио Златну плакету “Пајо Коларић” на Интернационалном фестивалу умјетничке тамбурашке музике у Осијеку, у јуну гран при Свјетског тамбурашког фестивала “Тамбурица фест” у Новом Саду и коју је у авгуту наставио успјешним учешћем на Интернационалном музичком фестивалу “МРФ Париз 2017”. Из ГТО Бања Лука најављују да ће средином октобра бити одржана промоција првог ауторског албума диригента ГТО Бања Лука Златана Мирића, а за традиционални новогодишњи гала концерт, бањалучки тамбураши су већ почели припреме за вече оперске музике, уз сопран Душицу Бијелић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008