• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Потписивање уговора о реализацији пројекта за оспособљавање незапослених лица
Потписивање уговора о реализацији пројекта за оспособљавање незапослених лица PDF верзија   Верзија за штампу

У уторак 10. октобра, у 14.00 часова, у просторијамa Градске развојне агенције Бања Лука (Улицa Прве крајишке бригаде Н.О. брoj 1) биће потписан уговор о реализацији регионалног пројекта „Оспособљавање незапослених лица према потребама послодаваца у сектору метал“. Градска развојна агенција Бања Лука ће уговор потписати са Републичком агенцијом за развој малих и средњих предузећа Републике Српске као и са осталим партнерима на пројекту.

Општи циљ овог пројекта је јачање партнерства између јединица локалне самоуправе, јавних служби за запошљавање у Републици Српској, образовних установа, центара за обуку и послодаваца ради провођења одговарајућих програма образовања и обука радника за познатог послодавца, чиме се остварује већа конкурентност незапослених особа и ефикасније запошљавање.

Специфични циљеви пројекта су оспособљавање 80 незапослених лица за познатог послодавца у сектору метала, те обједињавање доступних финансијских и људских ресурса са циљем провођења обука и оспособљавања незапослених  према потребама послодаваца. Укупна вриједност пројекта је 137.343 КМ.

Партнери на пројекту су: Машински факултет Бања Лука, Општина Градишка, Општина Лакташи, Завод за запошљавање РС, Техничка школа Градишка, Техничка школа Бања Лука, као и фирме: “Елас метал експерт“, „Три бест”,  „Вис“, “Ник“, “ПМП Јелшинград ФМП“, “Тикт мануфактура“, “Лагуна шпед“ и „Хидраулика флекс“.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008