• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Ново игралиште у Алеји - Центар
Ново игралиште у Алеји - Центар PDF верзија   Верзија за штампу

У оквиру акције изградње дјечијих игралишта у сарадњи са друштвено одговорним компанијама, почела је градња још једног игралишта и то у улици Бранка Ћопића у насељу Алеја - Центар.

У питању је донација компаније „Кроација осигурање“, а процијењена вриједност донације по уговору износи око 30 хиљада КМ. Извођач грађевинских радова је предузеће  „Грађење Ђурић“.

У овој осигуравајућој кући наглашавају да ће на дјечијем игралишту бити постављено неколико савремених реквизита за игру, као што су мултифункционална кула робот, клацкалица, љуљашка и њихалица.

Комплетно игралиште биће изграђено по најсавременијим свјетским стандардима и у складу са прописима о безбједности дјеце и корисиника. Испод сваке справе је предвиђена антистрес гумена подлога, а игралиште је намијењено за дјецу узраста од три до 12 година.
Осим реквизита за игру, биће постављене и клупе и канте за отпатке.

-Као компанија се трудимо да у заједници у којој послујемо покажемо нашу друштвену одговорност. Зато смо се радо одазвали позиву градоначелника Бање Луке да нашим најмлађим суграђанима изградимо мјесто за игру - истакао је директор „Кроација осигурања“ за Републику Српску Владимир Жгањац.

Треба истаћи и да је Грађевинско предузеће  „Крајина“ уступило Граду Бања Лука на кориштење земљиште без накнаде у сврху постављања овог дјечијег игралишта.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008