• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Средњошколцима уручена прва рјешења о стипендирању
Средњошколцима уручена прва рјешења о стипендирању PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, уручио је данас у Градској управи, прва рјешења о додјели стипендија ученицима средњих школа за школску 2017/18. годину.

Радојичић је рекао да ће Град Бања Лука у текућој школској години стипендирати укупно 1.192 ученика средњих школа и да ће за ову намјену Град издвојити око милион марака на годишњем нивоу. 

- Стипендије се додјељују по три основа - први је успјех у школи и то су најбољи ученици средњих школа, други је стипендија према социјалном статусу и трећи су дефицитарна занимања. Мјесечи износ стипендије за ђаке по основу успјеха и социјалном статусу износи 80 КМ, док стипендија за дефицитарна занимања износи 160 КМ – нагласио је градоначелник и додао да је у току конкурс за стипендирање студената.

Дајана Ћеркета, ученица четвртог разреда Католичког средњошколског центра, казала је да ученицима стипендија много значи и да је лијепо видјети да неко цијени труд и залагање ученика. Она је нагласила да је стипендија уједно и додатни мотив ученицима да још више уче и проширују своја знања.

У наредној школској години, право на стипендију по основу успјеха у школи остварило је 607 ученика, стипендију према социјалном статусу добиће 537 ученика, а стипендију за дефицитарна занимања 48 ученика.

Из надлежног Одјељеља за образовање, здравство, омладину и спорт, подсјећају да је за наредну седмицу планирано уручење рјешења о додјели стипендија по школама, односно представници Одјељења обићи ће све средње школе на подручју града Бање Луке, те ученицима уручити рјешења.

Ранг-листа

 

Ранг-листа ученика средњих школа по основу успјеха је објављена на званичној интернет страници Града Бања Лука (страна Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт) и на огласној плочи у Градској управи.
Ранг листу можете погледати и овдје.

Студентске стипендије

 

Подсјећамо да је конкурс за додјелу стипендија студентима првог циклуса на високошколским установама отворен до 15. новембра ове године. Конкурс се односи на три врсте стипендија: према социјалном статусу, за успјех на студију и за дефицитарна занимања. Више о конкурсу можете погледати овдје.

 

Градска управа града Бањa Лукa © 2008