• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Предсједник градске Скупштине и одборници посјетили Центар "Звјездице"
Предсједник градске Скупштине и одборници посјетили Центар "Звјездице" PDF верзија   Верзија за штампу

Предсједник Скупштине града Зоран Талић и одборници градског парламента посјетили су данас Центар за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама у развоју „Дајте нам шансу – Звјездице“ и детаљно се упознали са проблемима породица, корисника овог Центра и разговарали о могућим рјешењима. Посјета је организована у оквиру првог циклуса дана отворених врата „Звјездица“ у просторијама Центра.

Зоран Талић је рекао да му је ово други пут да посјећује „Звјездице“, у задња два мјесеца и нагласио да морамо бити свјесни са колико тешким проблемима се сурећу ове породице.

- Сви смо опредијељени да дођемо до системских рјешења. Када је у питању помоћ овом Центру, Град већ учествује финансијки и на друге начине, у просторним капацитетима. Драго ми је што су сада овдје одборници и власти и опозиције и да смо показали јасан став да смо уз ове породице, уз ову дјецу и да желимо да им максимално помогнемо како не би постали социјални случајеви и да дјеца могу нормално да се развијају – казао је Зоран Талић.

Жељка Перишић Нинковић, директор овог Центра, одржала је презентацију за одборнике, а презентован је и кратки филм о проблемима са којима се сурећу родитељи дјеце са потешкоћама у развоју. Она је рекла да Центар има 115 корисника и да даје, између осталог, могућност родитељима, када имају потребу, да доведу своје дијете, на четири до пет сати. Са дјецом у Центру раде логопед и дефектолог, а жеља и потреба је, како су истакли, да набаве возило, које ће бити на услузи родитељима, који нису у могућности да доведу дијете у Центар „Звјездице“.

- Упознали смо одборнике са свом тежином проблема са којима се носе родитељи ове дјеце, као и да је потребно хитно системски рјешавати све проблеме на које наилазе ове категорије: како збринути омладину и старије од 18 година који имају потешкоће у развоју, како организовати вртићки боравак за ову дјецу, како организовати снажну подршку и психолога и педагога како за мајке тако и за саму дјецу - навела је Жељка Перишић Нинковић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008