• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Градски штаб за ванредне ситуације: новчана помоћ у санацији кровова
Градски штаб за ванредне ситуације: новчана помоћ у санацији кровова PDF верзија   Верзија за штампу

Градски штаб за ванредне ситуације на данашњој сједници, којом је предсједавао градоначелник Игор Радојичић, усвојио је Извјештај комисије за утврђивање степена оштећења на стамбеним и помоћним објектима проузрокованим олујним вјетром и Приједлог одлуке о санирању штете настале усљед олујног невремена.

Према овој Одлуци, Градска управа издвојиће око 45 хиљада марака новчане помоћи за 26 физичких и правних лица чији су објекти претрпјели већу штету у олујном невремену које је задесило Бању Луку 11. и 12. децембра.

-Комисија је утврдила да су на 18 индивидуалних стамбених и помоћних објеката причињена већа оштећења на кровном покривачу, као и да ти објекти нису санирани, те ће Градска управа учествовати у суфинансирању трошкова њихове обнове - рекао је  шеф Одсјек за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун.

Одлуком је такође предвиђено и суфинансирање трошкова санације кровова код три заједнице етажних власника, и то у Царице Милице бр 50, Цара Лазара 22 и 24 и Симеуна Ђака 15,17 и 19.

Суфинанасираће се и трошкови за три основне школе „Јован Цвијић“, „Петар Кочић“ и „Милан Ракић“, те двије јавне установе - Дом здравља и Специјална библиотека за слијепа и слабовидна лица РС.

Како кажу у Одсјеку, за трошкове суфинансирања индивидуалних стамбених и помоћних објеката обезбјеђено је од 500 до 1.500 КМ по објекту. За три заједнице етажних власника предвиђено је по 2.500, колико је намијењено и за Библиотеку за слијепа и слабовидна лица, док је за три амбуланте Дома здравља обезбјеђено шест хиљада КМ.

Штаб је надлежним комуналним службама наложио да настави са уклањањем порушених стабала.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008