• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Продужена трака за скретање са западног транзита у Улицу Ранка Шипке
Продужена трака за скретање са западног транзита у Улицу Ранка Шипке PDF верзија   Верзија за штампу

Завшени су грађевински радови на продужетку саобраћајне траке за лијево скретање са западног транзита у Улицу Ранка Шипке.

- Новом саобраћајном траком за скретање лијево, која је сада дужине 120 метара, ријешен је вишегодишњи проблем да возила која би требало да  скрену лијево, стоје у траци која је намијењена за кретање право. Ово је резултирало стварањем колоне, гужви, те чекањем и по неколико циклуса семафора да се прође наведена раскрсница - кажу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Западни транзит, односно Улица крајишких бригада је дио магистралног пута М-16 који пролази кроз град и због тога је подијељена надлежност између Града и ЈП „Путеви РС“, који су финансирали грађевинске радове. Град је финансирао израду пројектно-техничке документације и измјештање стубова уличне расвјете.

Подсјећамо да је, на овој раскрсници, прије неколико мјесеци Град изградио саобраћајну траку за скретање десно из Улице Ранка Шипке на западни транзит, у дужини од 30 метара.

-  Почетком сљедеће године приступиће се корекцији рада семафора, те ће се на овај начин знатно побољшати услови и начин одвијања саобраћаја на овој локацији - кажу у надлежном одјељењу.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008