• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Уручена одликовања породицама погинулих бораца Војске Републике Српске
Уручена одликовања породицама погинулих бораца Војске Републике Српске PDF верзија   Верзија за штампу

Породицама погинулих бораца Војске Републике Српске са подручја Бање Луке и Градишке, данас су у Банском двору уручена постхумна одликовања, којима је предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао погинуле борце Војске Републике Српске.

Њиховим најближима, одликовања је уручио шеф Службе предсједника Републике, Синиша Каран, заједно са начелником Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Градске управе, Драгомиром Кесеровићем.

У свом обраћању породицама погинулих бораца, Каран је рекао да су данас уручена одликовања за 31 погинулог борца из Бање Луке и Градишке.

- Са чашћу и поносом данас уручујемо одликовања породицама оних који су дали највећи допринос у стварању Републике Српске. Данашње уручење представља чин захвалности и највећег поштовања од стране предсједника Републике али и свих грађана. Прилика је ово да се присјетимо херојског пута свих бораца ВРС и њихове борбе за очување Републике и српског народа. Захваљујући тој борби, ми данас живимо у миру и слободи – нагласио је Синиша Каран.

Начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Драгомир Кесеровић, казао је да никада не можемо исказати довољно пажње и поштовања према породицама које су дале своје најмилије за слободу Републике Српске.

- Ни ми који смо преживјели као ни цијела заједница, не можемо се у потпуности одужити за жртву коју сте поднијели. Град Бања Лука чини напоре да помогне колико год је то могуће у рјешевању свакодневних проблема, а установили смо читав низ допунских права којима настојимо помоћи борцима и породицама погинулих бораца – рекао је Кесеровић.

Предсједник Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић, подсјетио је да је ова организација 2012. године предложила предсједнику РС да одликује све погинуле борце ВРС. Он је нагласио да ово признање има велику моралну и сваку другу вриједност, јер показујемо да нисмо заборавили оне који су дали своје животе за стварање Републике Српске.

Одликовања су уручена поводом 28. јуна, Видовдана, крсне славе ВРС, и 15. септембра – дана погинулих и несталих РС. Овим указом, предсједник је одликовао 364 погинула борца, док је у периоду од 2012. године до данас, постхумно одликовано укупно 1.534 погинула борца ВРС.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008