• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Бања Лука добила буџет за наредну годину
Бања Лука добила буџет за наредну годину PDF верзија   Верзија за штампу

Одборници Скупштине града Бања Лука усвојили су вечерас буџет Града за 2018. годину у износу од 134.091.000 КМ, што је за 2.241.000 КМ више у односу на предложени буџетски оквир. Буџет је подржао 21 одборник, пет је било суздржано и три су гласала против буџета.


-Буџет омогућава доста великих, нових и добрих пројеката за град у различитим областима и у идућој години биће реализовани бројни инфраструктурни и развојни пројекти. Највeћа повећања односе се на саобраћај и комуналне послове, а повећана су и средства за пољопривреду, спорт, културу и туризам. Од укупног буџета, 20 милиона марака односи се на капиталне инвестиције у граду – рекао је данас градоначелник Игор Радојичић.

Одборници су усвојили и комуналне и програме из области саобраћаја за наредну годину, те ребаланс буџета за 2017. годину.

На данашњем засједању, одборници су размотрили 49 тачака дневног реда од укупно 66. Све размотрене тачке добиле су "зелено свјетло". Наставак ове 18.сједнице је заказан за сутра, 23. децембар, са почетком у 9 часова.

Одборник СНСД-а Александар Бузаковић, који је замијенио одборника Зорана Поповића из те странке, данас је положио заклетву.

 

 

Градска управа града Бањa Лукa © 2008