• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Предсједник Скупштине Зоран Талић: Студентско позориште важан камен у мозаику позоришног живота града
Предсједник Скупштине Зоран Талић: Студентско позориште важан камен у мозаику позоришног живота града PDF верзија   Верзија за штампу

Предсједник Скупштине града Бања Лука Зоран Талић је истакао да је учешће Бањалучког студентског позоришта на престижном Интернационалном фестивалу „Златни витез“ у Москви и чињеница да је селектор уврстио њихову представу „Млијеко“ у званичну конкуренцију фестивала још један доказ да је ово позориште изашло из локалних оквира.

Талић је синоћ са помоћником министра за културу Републике Српске Тањом Ђаковић и професором на Академији умјетности Жељком Митровићем уручио награде глумцима и директору Бањалучког студентског позоришта Бојани Томашевић.

- Са великим занимањем пратим све што се дешава у Бањалучком студентском позоришту. Био сам на свечаној академији поводом 40 година овог позоришта и на фестивалу „Кестенбург“, који они организују. Сматрам да је Бањалучко студентско позориште важан камен у мозаику позоришног живота Бање Луке. Ови млади људи на најбољи могући начин промовишу културу нашег града и Републике Српске. Представа "Млијеко" не оставља никога равнодушним. Честитам руководству, глумцима и свим члановима Бањалучког студентског позоришта на заслуженим наградама и признањима и желим много успјеха и још више награда и признања у будућем раду – рекао је предсједник Зоран Талић.

Ова представа је на фестивалу у Москви освојила "Сребрног витеза", док су златне плакете за глумачка остварења у њој добили Јелена Трепетова Костић и Александар Ристановић.

Бојана Томашевић истакла је значај подршке коју су градске и републичке институције исказале за ово позориште, што указује да је рад и труд глумаца видљив.

Она је изразила захвалност на подршци која је стигла од Управе града, Министарства просвјете и културе Републике Српске, као и од публике, која редовно прати њихов рад.

- Вечерас смо управо за нашу публику у Бањој Луци, након одигране представе, припремили свечано уручење ових награда које смо освојили у Москви, како би им пренијели утиске и изразили захвалност - рекла је Томашевићева.


Градска управа града Бањa Лукa © 2008