• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Упозорење на олујни вјетар у сриједу и четвртак
Упозорење на олујни вјетар у сриједу и четвртак PDF верзија   Верзија за штампу

Републички хидрометеоролошки завод Републике Српске издао је упозорење да се у сриједу и четвртак, 27. и 28. децембра - очекује вјетровито вријеме уз јак до олујни јужни вјетар.

Како је наведено, вјетар ће јачати у сриједу, током поподнева и увече биће јак, а у Крајини и на планинама од 60 до 80 km/час. У четвртак, 28. децембра у јутарњим часовима очекује се јак до олујни вјетар.

Вјетар брзине преко 70 km/час је олујни вјетар и може нанијети штете.

Брзина вјетра биће мања од оне 11-12. децембар, када је било удара и преко 110-120 km/час.

Одсјек за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице обавјештава грађана да би најављено олујно невријеме могло изазвати елементарне непогоде, а тиме и посљедице по становништво и имовину, па се упозоравају грађани да предузму мјере ради личне и сигурности имовине.

-Потребно је да се покретне ствари са балкона уклоне на сигурно мјесто, као и друга покретна имовина на коју може утицати најваљено олујно невријеме. У погледу личне безбједности, потребно је да грађани предузму мјере личне заштите и опреза у случају пада тврдих предмета са висина или оштећења кровних конструкција објеката и друге инфраструктуре.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008