• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Обука ученика средњих школа о значају цивилне заштите
Обука ученика средњих школа о значају цивилне заштите PDF верзија   Верзија за штампу

У периоду од окотобра до децембра ове године, на основу закључка Градског штаба за ванредне ситуације (ГШВС), Одсјек за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице извео је планирану теоретску обуку за ученике пет бањалучких средњих школа - Техничкој, Грађевинској, Медицинској, Економској и Школи ученика у привреди.

- Обука је изведена о теми „Мјесто и улога цивилне заштите у јединственом систему безбједности Републике Српске и Босне и Херцеговине“. Настави је присуствовало више од 300 ученика из 13 разреда.  Циљ обуке ученика средњошколског узраста је био да се упознају са значајем цивилне заштите у друштву – кажу у Одсјеку за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице

Такође, у октобру је узведена тактичко-показна вјежба за ученике у основним школама „Иван Горан Ковачић“ и „Вук Стефановић Караџић“. Вјежба је изведена у школским двориштима чији је основни циљ био да се ученици упознају са мјерама заштите и спасавања у ванредним ситуацијама.

Одсјек за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице ће до прољећа 2018. године наставити са извођем обуке у свим преосталим средњим школама на подручју Бање Луке.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008