• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Једношалтерски систем издавања грађевинских дозвола од 3. јануара
Једношалтерски систем издавања грађевинских дозвола од 3. јануара PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, обишао је данас Центар за дозволе Градске управе и заједно са начелником Одјељења за просторно уређење Слободаном Станаревићем, констатовао да је Центар спреман за почетак једношалтерског система издавања грађевинских дозвола.

Радојичић је подржао рад Центра за дозволе и најавио да ће већ од 3. јануара, што је први радни дан у 2018. години, Центар примати документацију за грађевинске дозволе у оквиру једношалтерског система пословања. Иначе Центар за дозволе се налази у канцеларији број 19, у приземљу зграде Градске управе.

Градоначелник је нагласио да ће грађани захтјев за издавање грађевинске дозволе сада моћи поднијети на једном шалтеру, умјесто обиласка најмање 12 канцеларија Градске управе, али и бројних других институција, попут Водовода, РУГИП-а, Електрокрајине, Вода Српске.

-Основни циљ увођења овог система јесте да омогућимо грађанима да у Градској управи предају захтјев и да Град Бања Лука, у њихово име, тамо гдје је правно могуће, рјешава потребну документацију код других субјеката. То је велики изазов и једна од најважнијих реформи које спроводимо у оквиру рада Градске управе – навео је Радојичић. 

Градска управа града Бањa Лукa © 2008