• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Клиника за плућне болести пресељена из центра града на Паприковац
Клиника за плућне болести пресељена из центра града на Паприковац PDF верзија   Верзија за штампу

Поводом пресељења Клинике за плућне болести са локације у центру Бање Луке на четврту реконструисану етажу (крила А и Б) Централног медицинског блока Универзитетског клиничког центра РС, просторије су обишли предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић, градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богаданић, као и представници ове институције са особљем.

-Ово је посебан дан за пацијенте и запослене ове Клинике јер смо након више деценија прешли у просторије какве заслужујемо - рекао је в.д. директора УКЦ РС Владо Ђајић.

Према ријечима Драгана Богданића, министра здравља и социјалне заштите РС ово је највећи догађај посљедњих 50 година за здравство РС.

-Уложено је до сада и до 700 милиона КМ - рекао је Богданић, те је додао да се сада могу посветити додатној едукацији кадра.

Преостале клинике из града требају се премјестити током 2018. године, када ће на једном мјесту бити заокружен здравствени систем.

Премијер РС Жељка Цвијановић, рекла је да је циљ стварање бољих услова у здравству с минималним давањима пацијената.

Ова клиника је са радом у реконструисаној етажи на Паприковцу почела 23. децембра, и то је прва клиника УКЦ-а која је са локације у центру града пресељена на Паприковац.

Пацијентима Клинике за плућне болести, која има више од 1.500 метара квадратних реконструисаног простора, на располагању су савремено опремљене просторије укупног капацитета 60 кревета.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008