• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Радојичић: иза нас успјешна година, а у 2018. много нових пројеката
Радојичић: иза нас успјешна година, а у 2018. много нових пројеката PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Игор Радојичић оцијенио је 2017. годину веома успјешном за Бању Луку, јер је ријешено доста крупних проблема као што је централно гријање.

-Изградњом нове топлане, ријешен је највећи локални комунални проблем. У овом моменту, нова топлана ради са четири котла и два димњака, а од сутра у функцији ће бити још два котла – рекао је градоначелник Радојичић на традиционалном пријему за званице из јавног и друштвеног живота поводом предстојећих празника.

Како је нагласио, Бања Лука је у овој години добила и титулу Европски град спорта у 2018. години, а трају припреме за кандидатуру за Европску престоницу културе 2024. године.

Годину иза нас обиљежили су и километри нових саобраћајница, јавне расвјете, водовода, и пуно планова који су започети за наредну годину.

Како је истакао Радојичић, ради се и рјешавају проблеми грађана из свих дијелова града, од Паркића, овдје у центру па до Пријечана, Голеша, Стратинске, Агиног села и других насеља – казао је градоначелник.

-Радујем се идућој години која ће донијети много нових ствари у Бањој Луци, од доградње једне основне школе, три нова вртићка простора, новог моста, неколико саобраћајница, наставка водоводног система „Црно врело“ и много онога што је приоритиет и захтјеви грађана, и то на свим подручјима града – нагласио је Радојичић.

Према његовим ријечима, Бања Лака има добре шансе, добар потенцијал и заједнички са друштвено одговорним компанијама и грађанима са акцијама, попут изградње дјечијих игралишта - да урадимо пуно за наш град.

Предсједник Скупштине Града Зоран Талић такође је најавио доста динамичан рад у 2018. години.

-И ове године смо радили доста динамично, а сигурно је да нас и у наредној години очекује пуно посла и више тачака на дневном реду скупштиниских засједања него ове године. Сигурно је да ће бити доста добрих пројеката и оно што је битно јесте да ће Скупштина пратити овај темпо који има градоначелник Радојичић и Градска управа – закључио је предсједник Талић.

Вечерашњем пријему у Банском двору, којег су организовали градоначелник Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Бања Лука Зоран Талић присуствовале су бројне званице из јавног и друштвеног живота Бање Луке, Републике Српске и БиХ.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008