• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / На помолу рјешење вишегодишњег проблема: Нова канализација за двије улице на Старчевици
На помолу рјешење вишегодишњег проблема: Нова канализација за двије улице на Старчевици PDF верзија   Верзија за штампу

Један од великих проблема који је годинама мучио дио становника Старчевице, ускоро би требало да буде ријешен. Наиме, у току je изградњa канализације у улицама Слободана Дубочанина и Косте Јарића у укупној дужини од 1.015 метара. Вриједност уговорених радова, које изводи предузеће „Грађење Ђурић“ из Бање Луке, износи 200.000 КМ, а у плану је да радови буду окончани  половином фебруара 2018. године.

- Ово је био један од хроничних и најважнијих проблема у рубним подручјима нашег највећег насеља. Биће изграђено око један километар канализационе мреже у ове двије улице. Ово је један од највећих пројеката у области изградње канализационе мреже на подручју града. На овај начин, ријешиће се један од приоритета највеће мјесне заједнице у Бањој Луци – каже начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Почетком јануара очекује се и завршетак радова на изградњи фекалне канализације у Улици Франа Супила у дужини од 154 метра. Вриједност радова износи 22.500  КМ, а извођач је предузеће „Унијат-М“ из  Приједора.

Подсјећамо, током 2017. године године су изведени радови на изградњи  оборинске канализације у дужини од 235 метара у огранку Улице Еугене Кумичића чија је вриједност 41.660  КМ, те у Улици Хајдук Вељка у дужини од 240 метара,  за шта су издвојена средства у износу од 35.267  КМ.

Према програму уређења грађевинског земљишта, за изградњу канализације на подручју града у 2018. години, планирано је издвојање од 300.000 КМ из градског буџета.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008