• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Радно вријеме трговина 9. јануара
Радно вријеме трговина 9. јануара PDF верзија   Верзија за штампу

На републички празник – Дан Републике 9. јануара 2018. године, на подручју града Бања Лука, мимо Одлуке о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града Бања Лука могу да раде у времену од 08.00 до 13.00 часова:
-продајни објекти који се баве трговином на мало месом и производима од меса (меснице),
-продајни објекти самосталних предузетника у којима се обавља трговина на мало прехрамбеним и непрехрамбеним производима (дјелатност продавница мјешовите робе), и
-продајни објекти у којима се обавља трговина на мало цвијећем (цвјећаре).

Послодавац је дужан радницима, који ће радити на Дан Републике омогућити остваривање права у складу са прописима о раду.

Закључак о радном времену, градоначелник Игор Радојичић донио је на захтјев Занатско-предузетничке коморе регије Бања Лука.

Иначе, Одлуком о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града Бање Луке дефинисано је да на дан републичког празника који се празнује један дан раде:
-од 00.00 до 24.00 часа правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача, и продаја истих;
-трговински објекти типа „драгстор“ и трговински објекти у аутобуској и жељезничкој станици и на бензинским пумпним станицама,
-од 8.00 до 21.00 час – трговине на мало погребном опремом.

Привремена забрана рада
На захтјев Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Полицијске управе Бања Лука, чији је задатак да обезбиједи несметано одржавање прославе 9. јануара - Дана Републике, градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, донио је одлуку о привременој забрани рада пословних простора, угоститељских објеката и точења алкохолних пића на подручју града Бање Луке. Детаљније погледајте овдје.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008