• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Радојичић положио вијенце поводом Дана Републике
Радојичић положио вијенце поводом Дана Републике PDF верзија   Верзија за штампу

Поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, положио је данас вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима Војске Републике Српске на гробљу Свети Пантелија у Бањалуци. Као члан делегације Савеза општина и градова РС, Радојичић је положио вијенце и на споменик палим борцима НОР-а у центру града и на Спомен-костурницу на Новом гробљу. Вијенац је положен и на гробницу 12 бањалучких беба.

Вијенце су данас, поводом Дана Републике, положили и највиши званичници Републике Српске, те представници Српске у институцијама БиХ.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, тим поводом, рекао је да је патриотизам српског народа доказан упорним захтјевом да се 9. јануар, и поред познатих околности, слави као Дан Републике, инститиционално и бројним свечаностима.

-Републику славимо у част мира и слободе овог народа који је то створио. То је био одраз слободарске тежње многих генерација на овом простору кроз вијекове и овдје се развија један нови патриотизам, према Републици Српској - рекао је Додик након полагања вијенаца, те нагласио да се са посебним осјећањем дочекује овај дан.
-Цијела Република Српска је усмјерена ка томе да овај дан обиљежимо на најбољи могући начин, са низом протоколарних и свечарских активности - навео је предсједник Додик.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008