• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Отворена изложба „Дани културe Ирана“
Отворена изложба „Дани културe Ирана“ PDF верзија   Верзија за штампу

У Банском двору је у четвртак увече отворена изложба под називом „Дани културе Ирана“. Изложба, коју су свечано отворили градоначелник Игор Радојичић, потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић и конзул за културу Амбасаде Ирана у БиХ Али Амери, обухвата радове иранских умјетника из области музике, калиграфије, минијатуре, дрвореза и грнчарије са посебним освртом на туристичке потенцијале иранског града Табриза.

Отварајући изложбу, градоначелник Радојичић је нагласио да је Бања Лука отворен град који посебну пажњу поклања развоју културе и у том смислу желимо да организујемо што више манифестација кроз које ћемо угостити госте из цијелог свијета.

- Због тога је једна оваква изложба добро дошла у наш град. Иран је колијевка цивилизације и посебно нам је драго да смо вечерас угостили наше пријатеље из Табриза – рекао је Радојичић и пoдсјетио да се Бања Лука налази пред кандидатуром за Европску престоницу културе 2024. године.

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић, оцијенио је веома важним то што је изложба приказана у Бањој Луци. Он је нагласио да је Бања Лука, уз Сарајево, најбоље мјесто за организацију овакве изложбе. Салкић је додао како очекује да ће ова изложба допринијети широј сарадњи Бање Луке и Табриза.

Конзул за културу Амбасаде Исламске Републике Иран у БиХ, Али Амери, изразио је захвалност Министарству просвјете и културе Републике Српске и градоначелнику Бање Луке за дату подршку организовању ове манифестације у Бањој Луци.

- Велико нам је задовољство што ће се ове године у Бањој Луци представити град Табриз са свим специфичностима иранске културе - истакао је Амери.

Отварању изложбе су присуствовали муфтија бањалучки Осман Козлић, представници амбасаде Ирана у БиХ, челници града Табриза и други.

Изложба ће бити отворена до 11. фебруара, с тим да ће у суботу бити уприличен концерт иранске музике у Банском двору.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008