• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Почела реконструкција локалног пута Драгочај – гробље Црквине
Почела реконструкција локалног пута Драгочај – гробље Црквине PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић и министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш присуствовали су данас почетку радова на асфалтирању локалног пута Драгочај – гробље Црквине. Предвиђено је асфалтирање пута у дужини од 1,3 километра, за шта ће бити издвојено око 90.000 КМ.

Градоначелник Радојичић је навео да радове финансира Министарство за избјеглице и расељена лица РС на основу захтјева Града Бања Лука.

Извођач је предузеће "Козарапутеви“ д.о.о. Бања Лука, а рок за извођење радова је 60 дана.

-Надамо се да ће већ на прољеће мјештани овог насеља добити пут, који ће им омогућити боље услове живота – казао је Радојичић.

Када је ријеч о улагањима у ову МЗ и плану за ову годину, Радојичић је казао да је у Драгочају прошле године урађено централно спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата, те да је било више  активности из комуналне области, попут изградње пута за Дојчиновиће.

-Ове године планирана је и реконструкција моста на ријеци Драгочајка јер се много проблема ствара приликом поплава и бујичних вода. У фази смо обезбјеђења суфинансирања објекта Основне школе „Десанка Максимовић“, која је поднијела захтјев ка УНДП-у за замјену столарије, а завршили смо и реконструкцију друштвеног дома  - нагласио је Радојичић.

Министар Чордаш је рекао да је асфалтирање овог пута за мјештане веома значајно.

-Влада РС жели да осим, што помаже у изградњи кућа, покуша направити боље услове за живот изградњом комуналне инфраструктуре. Мислим да ће и овај пут пуно значити за мјештане – казао је министар Чордаш.

Члан Савјета МЗ Драгочај Милан Вучковић, казао је да се сходно могућностима, Град улаже и у ову мјесну заједницу.

-Овдје смо имали велике инвестиције, а доста се тога планира и за ову годину, прије свега реконструкција моста. Ово јесте велика мјесна заједница, имамо огроман број становника и сходно томе и очекујемо да се и даље инвестира, али за све што је до сада урађено дугујемо велику захвланост Граду – рекао је Вучковић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008