• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Ваше стране / Акције
Акције PDF верзија   Верзија за штампу

Ова страница намијењена је за праћење акција, којима желимо да уљепшамо наш град...

Бирамо најуређеније 2016.

Свечаном додјелом награда и признања у Градској управи, 13. септембра 2016. године, окончана је акција „Бирамо најуређеније“. Четрнаесту годину узастопно, Градска управа Града Бања Лука је организовала акцију у којој смо бирали најуређеније двориште, најуређеније школско двориште, затим најуређенији простор у стамбеним зградама и најљепши балкон.

Прву награду за најљепше двориште освојила је Радмила Дамјановић из Улице Mомчила Поповића, други је Дејан Ћетојевић (Улица Чарлија Чаплина), док је на трећем мјесту Динка Гајић из Первана. Комисија је одлучила да најљепше школско двориште ове године има ОШ „Бранко Ћопић“ у Борику, Пољопривредна школа је на другом мјесту, а на трећем ОШ „Јован Цвијић“. За најуређенији простор у стамбеним зградама проглашен је простор ЗЕВ у Улици царице Милице 38-40. За овај простор можемо рећи да је јединствен у нашем граду јер се налази на крову зграде у Обилићеву и представља својеврсни кровни врт. Власник најљепшег балкона је Мирко Агић из Улице Млађе Ћусића. Специјална награда за показани ентузијазам припала је ЗЕВ Талијанског батаљона Матеоти, те Драгану Ђурђевићу за допринос у обнови дендрофонда у дворишту Пољопривредне школе.

Подсјећамо, овогодишња акција „Бирамо најуређеније“ трајала је од 5. априла до 31. маја, а наградни фонд акције је био 3.000 КМ. Поред новчаних награда, власница најуређенијег дворишта је од компаније Елта кабел добила мобилни телефон, а ОШ „Бранко Ћопић“ је добила годину дана бесплатног интернета.

Успјешно проведена прољећна акција чишћења града

Успјешно је окончана још једна акција Градске управе, а ријеч је о прољећној акцији чишћења и уређења града. У овој акцији, која је трајала од 28. марта до 18. априла, укупно је  прикупљено 259 тона отпада са градског подручја, те 88,16 тона са подручја сеоских мјесних заједница.

Подсјећамо да је ова акција симболично започела садњом стабла у дворишту Основне школе „Бранко Ћопић“. Циљ акције је био да се прикупи и изнесе што више крупног отпада, старих ствари, отпада из ријека и другог отпада који угрожава животну средину, изузев грађевинског чији одвоз није био предвиђен овим активностима. У периоду од 28.  марта до 8. априла акцијом су биле обухваћене градске мјесне заједнице на десној обали Врбаса и сеоске мјесне заједнице које гравитирају магистралном путу Бања Лука-Јајце и платоу Мањаче. Од 5. до 18. априла акција се проводила у градским мјесним заједницама на лијевој обали Врбаса и сеоским мјесним заједницама које гравитирају магистралном путу  Бања Лука- Приједор и путу Бања Лука – Бронзани мајдан.

Акција  се проводила према утврђеном оперативном плану и распореду, а у договору са представницима мјесних заједница односно у сарадњи са грађанима, школама, установама и удружењима.

Акцију су пратили бројни медији, одштампани су информативни плакати и леци који су подијељени по мјесним заједницама, те су све потребне информације за грађане биле објављиване и на овој интернет страници.

Акције организоване у 2015. години

Акције организоване у 2014. години

Акције организоване у 2013. години

Градска управа града Бањa Лукa © 2008