Градоначелник Радојичић разговарао са амбасадорком Француске у БиХ, Клер Бодони

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић разговарао је данас у Градској управи са амбасадорком Француске у БиХ Клер Бодони (Claire Bodonyi).

У отвореном и срдачном разговору, градоначелник Радојичић информисао је амбасадорку Бодони да су напори нове градске администрације усмјерени на свеукупни развој Бањалуке, а поготово кад је ријеч о привлачењу нових инвестиција и отварању града према региону и Европској унији.

Говорећи о актуелним изазовима градских власти, Радојичић је нагласио да је комунална инфраструктура, односно рјешавање проблема система даљинског гријања један од кључних приоритета.

Он је најавио да би Скупштина града идуће седмице требалао да донесе одлуку о уласку у изградњу новог постројења Топлане, у пројектованом износу од 35 милиона КМ.

Такође, Радојичић је упознао амбасадорку да је Бањалука покренула номинацију за улазак у трку за добијање статуса Европске престонице културе 2024. године, те да је, с тим циљем, оформила посебан тим и савјет за праћење реализације овог пројекта.

Он је нагласио да ће Бањалука, послије ових, почетних корака, идуће године поднијети и званичну апликацију за стицање овог статуса, наводећи да Град у ову трку не улази само због стицања таквог статуса, него прије свега како би сам процес кандидатуре унаприједио културни живот највећег града Српске.

 


Материјал преузет са званичног сајта Града Бања Лука - www.banjaluka.rs.ba