Наредна сједница градске Скупштине 27. септембра

Петнаеста сједница Скупштине града Бања Лука биће одржана 27. септембра, са почетком у 10.00 часова, одлучено је на данашњој сједници скупштинског Колегијума.

На дневном реду налази се 25 тачака, међу њима и приједлог одлуке о додјели градског пословног простора МУП-у РС за нову шалтер салу за регистрацију возила. Уколико одборници прихвате овај приједлог, наши суграђани би убудуће требали да брже и једноставније региструју своја возила, пошто би се од сада овај поступак обављао на двије локације у граду – актуелној, у просторијама поред сједишта Полицијске управе и у новој шалтер сали у Улици Југ Бодана број 6 у насељу Старчевица. Ријеч је о простору у којем се тренутно налази Центар за развој пољопривреде и села, који би за пар мјесеци требало да буде измјештен у друге канцеларије.

Такође, на дневном реду је и приједлог за избор начелника свих одјељења у Градској управи, будући да 30. септембра истиче статус вршилаца дужности актуелним начелницима.

Образлажући овај приједлог, градоначелник Игор Радојичић нагласио да ће одлука о томе ко ће бити предложен за ове функције услиједити након консултација са коалиционим партнерима, али и извјештаја надлежних комисија које су претходних дана обавили интервју са пријављенима на конкурс за избор начелника.


Материјал преузет са званичног сајта Града Бања Лука - www.banjaluka.rs.ba