Обука 80 незапослених за сектор металопрерађивачке индустрије

Кроз пројекат „Оспособљавање незапослених лица према потребама послодаваца у сектору метал“ биће обезбијеђена обука за 80 незапослених лица за занимања у металопрерађивачкој индустрији.

Обука је предвиђена уговором о реализацији тог пројекта који су потписали  директори Градске развојне агенције и Републичке развојне агенције за развој малих и средњих предузећа РС, Марио Милановић и Маринко Ђукић, те представници фирми у којима ће, по завршетку обуке, бити запослени радници.

Милановић је рекао је да ће обука трајати пола године и да ће оспособљавање бити извођено у сарадњи са Машинским факултетом и Техничком школом.  Он је додао да је укупна вриједност пројекта 137.343 КМ.

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић, рекао је да афенција на овај начин подржава развој привреде и да ће кроз обуке помоћи локалним послодавцима у том сектору да обезбиједе квалитетне кадрове.

Из фирме Хидраулика флекс поручују да постоји огромна потреба за квалитетним кадром и да они сами већ обучавају раднике.


Материјал преузет са званичног сајта Града Бања Лука - www.banjaluka.rs.ba