Почиње рад зимске службе: Град појачао надзор

Градоначелник Игор Радојичић, са сарадницима, одржао је данас, 14. новембра, састанак са представницима предузећа која учествују у раду зимске службе.

Поводом почетка рада зимске службе, градоначелник Радојичић је рекао да од свих очекује одговорно понашање и да свако ради свој посао. Како је нагласио, сви извођачи су рекли да су потпуно спремни за извршење својих задатака и синоћ су већ биле прве интервенције на терену, и то у вишим зонама сеоског подручја.

-Град је појачао надзор односно број лица која врше надзор над свим зонама. Дакле, пратићемо ситуацију на терену и оно што извођачи раде – казао је Радојичић.

Он је напоменуо да зимска служба формално почиње са радом сутра, те да је до 15. марта на снази посебан зимски режим у саобраћају, а и што се тиче градских служби.

-Све припреме су обављене, те утврђен програм зимске службе. На сваком од градских и сеоских подручја су одређени извођачи односно предузећа која ће чистити путеве. Набављене су довољне количине соли – рекао је градоначелник Радојичић.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, рекао је да тренутно на терену нема проблема, те да је предузеће „Еко еуро тим“ синоћ интервенисало на подручју Мањаче гдје је пао снијег.

-Наредних дана обићи ћемо неколико пунктова да провјеримо стање механизације на терену. У сваком случају, не очекујемо значајније проблеме – нагласио је Сандић, те навео да је одјељење урадило и водич о раду зимске службе, којег грађани могу преузети испред Пријемне канцеларије или са интернет странице Града.


Материјал преузет са званичног сајта Града Бања Лука - www.banjaluka.rs.ba