Четврти Бањалучки полумаратон 12. маја 2018. године: Представљен нови концепт

Четврти Бањалучки полумаратон биће одржан 12. маја 2018. године са новим концептом под називом „Run & more weekend“, који је данас представљен на конференцији за новинаре.

Једна од новина јесте измијењена стаза за учеснике, а сам полумаратон пратиће и бројни занимљиви садржаји  који имају за циљ промоцију спорта и града.

Градоначелник Игор Радојичић, који је и предсједник  Организационог одбора ове манифестације казао је да је Бања Лука и домаћин и логистичка подршка организацији Бањалучког полумаратону који расте.

-Сваки до сада је био са већим бројем учесника и већим рејтингом. За нас је то важно и из унутрашњих и екстерних разлога. Из унутршањих, зато што подстиче једну културу и другачији стил размишљања и живота код грађана, али и у контексту неких других акција које проводимо у граду попут нове трим стазе на Аквани, уређења трим стаза и шеталишта на Бањ брду, ради се нова трим стаза у Парку „Младен Стојановић“,  планирају нове теретане у пририди и догодине улазимо у уређење једног ширег простора у Трапистима – казао је градоначелник Радојичић.

Према његовим ријечима, значај маратона се огледа и у томе што Бању Луку позиционира као један од регионалних центара.

-Бања Лука ту жели да буде позиционирана и културно, и туристички, и спортски. То се уклапа и у нашу слику да привлачимо туристе и госте и да радимо једну заједничку понуду више догађаја различитих врста – нагласио је градоначелник Радојичић.

Говорећи о новостима, предсједник Управног одбора Бањалучког полумаратона Горан Ћорић, казао је да је Бањалучки полумаратон прерастао у један догађај у којем ће, уз викенд спорта, бити и фестивала, забаве и едукације.

-Једна од битних ствари, јесте да је циљ четвртог по реду полумаратона на тврђави Кастел, што ће свакако обогатити садржај цијелог догађаја – закључио је Ћорић.

„Run & more weekend“ трајаће од 10 до 13. маја, а дио ове манифестације биће спортски семинари, едукације, тренинзи, Експо – полумаратонски сајам спортске опреме, спортских догађаја и спортског туризма, концерти, рафтинг, параглајдинг, забава за клинце, те други садржаји.

Овогодишњи 3. Бањалучки полумаратон обиљежио је рекордан број од 6.000 тркача из 40 земаља Европе и свијета.


Материјал преузет са званичног сајта Града Бања Лука - www.banjaluka.rs.ba