Завршни испит за завариваче

Градска развојна агенција Бања Лука и пројектни партнери одржаће завршни испит за 15 заваривача у оквиру пројекта „Оспособљавање незапослених лица према потребама послодаваца у сектору метал“ који се финансира из програма Владе Швајцарске „Прилика плус“, те партнерских општина и предузећа. Испит ће бити одржан у понедјељак, 15. јануара у просторијама предуећа „Елас“ (Улица Бранка Поповића 61 Б), са почетком у 9.00 часова. 

У оквиру пројекта, до сада су обуку завршила 24 кандидата разних профила - заваривачи, ЦНЦ оператери, бравари, алатничари и контролори. Сви кандидати који су до сада завршили обуке запослени су у предузећима.

Укупна вриједност пројекта је 137.343 КМ. Обука се обавља у сарадњи са Машинским факултетом Бања Лука, Техничким школама у Бањој Луци и Градишци и предузећима.

Иначе, кроз овај пројекат предвиђена је обука укупно 70 незапослених лица према потребама приватних послодаваца код којих ће, по завршетку обуке, бити запослени обучени радници.Материјал преузет са званичног сајта Града Бања Лука - www.banjaluka.rs.ba